Boekhouding

Het voeren van een boekhouding is een wettelijke verplichting. Daarnaast is het ook het instrument bij jouw  onderneming te leiden, uit te bouwen en de juiste beslissingen te nemen.

Wij bieden een professionele boekhoudservice aan op maat voor zowel zelfstandigen, kleine als grote ondernemingen. Jij kan je boekhouding volledig aan ons toevertrouwen zodat jouw onderneming je volledige aandacht krijgt. Of je kiest om jouw boekhouding intern te voeren en de afsluiting aan ons toe te vertrouwen. Wij zoeken samen naar de beste manier om jouw boekhouding te voeren.

Wij stellen jouw jaarrekening op, maken tussentijdse rapporteringen en helpen jou bij de interpretatie van jouw cijfers. Zo kan jij je als ondernemer bezighouden met jouw onderneming.

CloseLees meer

BTW

Ondernemingen en zelfstandigen worden onderworpen aan verschillende vormen van fiscaliteit. BTW is er daar één van. Wij kunnen deze taak voor jou vervullen op maat van jouw onderneming. De dienstverlening bestaat uit het opmaken en indienen van btw-aangiftes, intracommunautaire opgaven, BTW-listings, btw advies en andere btw formaliteiten.

CloseLees meer

Fiscaliteit

Elk jaar verandert de fiscale wereld en de regelgeving. Wij zijn er om de nieuwigheden te interpreteren en toe te passen op jouw dossier. Daarnaast nemen we graag de fiscale formaliteiten van jou over, zowel op vlak van personenbelasting (tax-on-web) als voor de vennootschapsbelasting (biztax). We geven advies bij specifieke topics waaronder investeringsaftrek, forfaitaire kosten eigen aan de werkgever, belastingverminderingen, …

Wij streven er naar om jouw dossier fiscaal te optimaliseren.

CloseLees meer

Vennootschapsrecht

Bij de oprichting  van jouw vennootschap schetsen we de mogelijke vennootschapsvormen. We geven advies en begeleiden je bij je keuze. We bekijken je noden. Ondergaat de onderneming tijdens zijn levenscyclus veranderingen, dan denken we mee.

Ook voor het leiden van jouw onderneming, helpen we je graag met de juridische formaliteiten zoals benoeming of ontslag van een bestuurder, uitkeringstesten, alarmbelprocedures, notulen bij vergaderingen, UBO-verplichtingen.

Wij doen het nodige voor jouw onderneming om alle wettelijke formaliteiten te volbrengen. Bij wijzigingen zetten wij de nodige stappen om alles in orde te brengen.

CloseLees meer

Advies

Ondernemingen en zelfstandigen worden onderworpen aan verschillende vormen van fiscaliteit. BTW is er daar één van. Wij kunnen deze taak voor jou vervullen op maat van jouw onderneming. De dienstverlening bestaat uit het opmaken en indienen van btw-aangiftes, intracommunautaire opgaven, BTW-listings, btw advies en andere btw formaliteiten.

CloseLees meer
Lieve Hamers

Over ons

In 1981 begon Maxime Hamers als zelfstandig accountant. Einde 1982 richtten hij en zijn vrouw de vennootschap Hamers-Dochez op. In 2000 stapt dochter Lieve mee in de zaak.

In 2016 neemt zij de activiteit van haar ouders over en richt ze de vennootschap Boekhoudkantoor Lieve Hamers op.

Door deze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis in diverse sectoren bieden wij jouw onderneming een reële meerwaarde en zijn wij jouw vertrouwenspersoon voor jouw onderneming.

Jouw ideeën en plannen vooraf aftoetsen en bespreken is van groot belang. Een correcte en transparante administratie is noodzakelijk en moet het evenwicht behouden tussen het belang van jouw onderneming en jouw privé belang.

Lees meer →

Blijf op de hoogte met de belangrijkste fiscale updates

FAQ

Veelgestelde vragen over accountancy

Door de geïntegreerde samenwerking van onze gespecialiseerde diensten kunnen wij jou steeds het juiste antwoord geven op al jouw boekhoudkundige, juridische, sociale of fiscale vragen.

Wil je een beroep op een accountant, dan moet die persoon erkend door het ITAA. Check dus best altijd of de accountant aangesloten in bij het Institute for Tax Advisors & Accountants (ITAA). Zo weet je of hij/zij vakbekwaam en wettelijk in orde is.
https://search.itaa.be/nl-nl

De geldigheid van een (Europees) BTW-nummer kan je opzoeken via het Europees VIES systeem. Hier kan je nagaan of een bedrijf is ingeschreven voor handelstransacties met bedrijven in andere EU- landen.

https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/#/vat-validation

Publieke gegevens van een geregistreerde Belgische entiteit vind je terug op de website van de Kruispuntbank van ondernemingen.

https://kbopub.economie.fgov.be/kbopub/zoeknummerform.html

Bij de Nationale bank België kan je de jaarrekening van ondernemingen opvragen.
https://www.nbb.be/nl

Om na te gaan of je mandaten hebt gegeven aan een fiscaal raadgever kan je volgende website raadplegen. Ook om een mandaat stop te zetten of een nieuw mandaat goed te keuren kan je er terecht.

Mandaten: https://financien.belgium.be/nl/E-services/mandaten

Ondernemers en zelfstandigen hebben de wettelijke verplichting om na te gaan of een
(onder)aannemer fiscale of niet-fiscale schulden bij de FOD Financiën of Rijksdienst Sociale Zekerheid heeft, vooraleer de factuur te betalen. De inhoudingsplicht geldt in de bouwsector, de vleessector en de sector van de bewakings- en/of toezichtdiensten.

Via www.checkinhoudingsplicht.be kan je opzoeken of die schulden er zijn. Een attest van consultatie kan je aanmaken en is beperkt geldig. Als er schulden zijn, mag je de volledige factuur niet aan de (onder)aannemer betalen.

Meer vind je terug op de website: https://www.checkobligationderetenue.be/

Onze kantoren

Bornstraat 67
8800 Roeselare

Tel 051.22.10.59

Ma – do: 08.45u – 12.30u en van 13.15u – 17.30u
Vr: 08.45u – 12.30u en van 13.15u – 15.30u
Of op afspraak

Wulfkolstraat 9
8800 Roeselare

Tel 051.69.01.44

Ma – do: 08.45u – 12.30u en van 13.15u – 17.30u
Vr: 08.45u – 12.30u en van 13.15u – 15.30u
Of op afspraak

Hofstraat 247
9000 Gent

Secretariaat –  op vrijdag 14.00u-17.00u
enkel op afspraak

BoekhoudkantoorLieve Hamers BV

Ontdek

Diensten
Over ons
Nieuws
Privacy policy
Cookie beleid

ITAA 50.165.265

BTW BE0441.734.832